Bilde fra Lillestrøm - fra Wikimedia Commons

Et innlegg Akershus-aviser ikke vil publisere

På vårt årsmøte 24. februar vedtok Kystpartiet i Akershus tre uttalelser som vi blant annet kunne sende til aviser i fylket. Den ene av de tre handlet om EØS og innvandring og kan leses her: https://kystpartietakershus.net/2016/02/28/bedre-innvandrin…olitikk-uten-eos/.

Fredag 26. februar postet jeg dette kortfattede innlegget på Østlandets Blads debattside på Internett. Jeg fulgte opp med å poste det samme innlegget på Romerikes Blads debattside en av de to påfølgende dagene.

Dagene gikk, og jeg fulgte med hver dag for å se om de to avisene hadde publisert mitt innlegg, noe jeg ikke kunne se at de hadde. Tirsdag 8. mars valgte jeg å sende et par e-poster til de to avisene og spørre om det var så at de to avisene ikke aktet å publisere mitt innlegg. E-postene sendte jeg til de to avisenes ansvarlige redaktører (henholdsvis martin.gray at oblad.no og magne.storedal at rb.no).

I dag, torsdag 17. mars, har jeg fremdeles ikke mottatt noe svar fra noen av de to avisene. Jeg har heller ikke sett Kystpartiet i Akershus’ uttalelse på trykk i noen av de to nettforaene. Derimot har en rekke andre innlegg blitt publisert siden 26-28. februar. Jeg går derfor ut fra at Østlandets Blad og Romerikes Blad ikke er interessert i å publisere mitt innlegg på vegne av Kystpartiet i Akershus. Jeg vil imidlertid kontakte avisene igjen og informere om dette innlegget, slik at de kan kommentere det dersom de ønsker det.

Det er viktig å merke seg at dette omhandler et innlegg postet på to avisers debattforum på Internett. Det dreier seg ikke om leserinnlegg til avisenes papirutgave. De to avisene kan følgelig ikke bruke som unnskyldning at spalteplassen er begrenset.

Det at to aviser i Akershus ikke ønsker å publisere innlegg fra Kystpartiet på sine internettsider, er imidlertid ikke to isolerte enkelttilfeller. I stadig større grad har norske aviser seg å være selektive når det gjelder hvilke innlegg de slipper til. Man finner flere eksempler samlet på http://www.fampo.info/media.html.

De eksemplene som er samlet på http://www.fampo.info/media.html, har alle en eller annen tilknytning til temaet korrupsjon og maktmisbruk i Norge. Det innlegget Østlandets Blad og Romerikes Blad ikke har villet publisere, dreiet seg derimot om EØS-avtalen. En sak det kan være greit å ha i bakhodet i denne forbindelsen, er at jeg undertegnet innlegget som leder av Kystpartiet i Akershus og opererte med en lenk til vår facebookside. Interesserte lesere kunne finne på å fatte interesse for både vår facebookside og vår internettside. Og Kystpartiet i Akershus har vist vilje til å ta opp nettopp korrupsjon og maktmisbruk i Norge, bl.a. ved å spre vårt flyveblad om temaet.

Erik Strand

Bildet over er fra Wikimedia Commons

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s